Oefentherapeut

EVELINE EGELER-BONGAERTS

 LEVEN IS BEWEGEN

BEWEGEN IS LEVEN 

LEVEN IS IN BEWEGING BLIJVEN

Werkt sinds 2004 in Utrecht bij het Academie Instituut. Daarvoor heeft zij in verschillende regio’s gewerkt in eigen praktijk en groepspraktijken. Zij heeft zich gespecialiseerd in:
-  Spannings/stress klachten (cans, spierspannings hoofdpijn)
-  Ademhalingsproblemen (hyperventilatie).
-  Arbeidsgerelateerde klachten  (rug-nek-schouderklachten)                                                              
-  Werkplekanalyse
-  Daarnaast geeft zij cursussen “Beter Bewegen “.
    Voor ciënten die een aandoening hebben of hebben gehad. (b.v. longemfyseem,  nieuwe heupen, artrose, osteoporose, nek- en schouderklachten.) Of cliënten, die preventief actief willen blijven bewegen.
-  En zij geeft een Cursus “Vallen Verleden Tijd” in het revalidatie centrum de Hoogstraat in Utrecht.

Zij heeft zich ook bijgeschoold in het behandelen van spanningsgerelateerde klachten en de daarbij vaak voorkomende ademhalingsproblemen. Zij werkt met verschillende ontspanningstechnieken, o.a. volgens de methode Van Dixhoorn. Tenslotte werkt zij ook met veel plezier en geduld met ouderen met chronische aandoeningen (evt. aan huis), bijv  Osteoporose en Ziekte van Parkinson. Zij is verbonden als therapeut aan het Parkinson Netwerk en ook hiervoor heeft zij zich bijgeschoold.

Daarnaast gaat zij veel bij bedrijven langs. (zie bij doelgroep: werkplek )Voor mensen met klachten op de werkvloer. In de meest uitlopende bedrijven is zij geweest. Tevens geeft zij ook scholing op het gebied van preventie.


“De grootste uitdaging vind ik, om samen met de cliënt/patiënt op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten. Oftewel samen “de gebruiksaanwijzing” van het lichaam leren lezen. Analyseren van gewoonte patronen op het gebied van houdingen en bewegingen en kijken, ook indien er beperkingen zijn, wat de mogelijkheden zijn".

"Als mensen zich er bewust van worden welke factoren van invloed op hun klachten zijn, probeer ik ze te begeleiden en te coachen, zodat zij deze klachten zelf onder controle krijgen en mij dus niet meer nodig hebben.  Ik  spiegel de client / patient, waardoor zij actief met hun eigen herstel bezig zijn."


Eveline werkt samen in het Academie Instituut met Inge Reinders ook oefentherapeut mensendieck.

"De meerwaarde van werken in het Academie Instituut is, dat wij samenwerken  met verschillende disciplines. Zoals fysiotherapie, manueel therapie, ergotherapie, logopedie, podotherapie. Kortom alle disciplines zijn vertegenwoordigd, waardoor de samenwerking optimaal is, en de lijnen kort. Wat ten goede komt van de cliënt / patiënt, die centraal staat."

Oefentherapie Academie Instituut       Tel.: 06-21206072
Homeruslaan 59-A
3581 MD UTRECHT
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.